10 GULDEN REGELS :

  1. Draag nooit hetzelfde paar schoenen verschillende dagen op rij. Draag uw schoenen één dag en laat ze daarna twee dagen rusten in de kast. Door deze regel te volgen, verdrievoudigt U de levensduur van uw schoenen.

  2. Neem altijd de tijd om de veters van uw veterschoenen los te maken voor u ze uittrekt. Zo worden de oogjes niet onnodig belast.

  3. Plaats altijd schoenspanners in uw schoenen zodra u ze hebt uitgetrokken. Die absorberen het vocht in het leder en behouden de vorm tijdens het drogen. Zo blijven uw schoenen langer in vorm.

  4. Gebruik altijd een schoenlepel om uw schoenen aan te trekken, zodat de hiel en de naden niet op de proef gesteld worden.

  5. Laat uw nat geworden schoenen drogen op kamertemperatuur. Zet ze nooit in de zon of bij een warmtebron: zo zou het leder kunnen verkleuren en/of barsten.

  6. Stof uw schoenen regelmatig af: leder met een licht vochtige doek, suède met een rubberen borsteltje.

  7. Volgens de regels van de kunst moet u na het poetsen van uw schoenen steeds achtereenvolgens een crème en een pasta gebruiken.

  8. Gebruik een schoenwas in dezelfde kleur als uw schoenen om de kleur te behouden. Een te donkere tint verandert de kleur onherroepelijk.

  9. Gebruik een kwaliteitsproduct op basis van bijenwas.

  10. Ga voor nieuwe zolen altijd langs bij een goede schoenmaker.

HOE ONDERHOUDT U UW BENSON-SCHOENEN :

1/ Borstel ze schoon met een zachte borstel

Alvorens u het leder van uw schoenen voedt en opblinkt, is het belangrijk dat eerst alle sporen van stof en modder worden verwijderd.

Gebruik daarvoor een zachte borstel en wrijf er zacht mee over uw lederen schoenen. Besteed bijzonder aandacht aan de plooien.

2/ Breng een voedende en reinigende crème aan

Nadat u al het vuil van het leder hebt verwijderd, brengt u met behulp van een zachte doek een voedende was aan op uw lederen schoenen.

Maak kleine cirkelvormige bewegingen met de vingertoppen, vooral rond de plooien en naden.

Laat uw schoenen drogen.

3/ Kies een gekleurde was

Wanneer de crème in het leder is opgenomen, kunt u uw schoenen insmeren.

Haal met een borsteltje of spatel wat was uit de doos en breng die aan op uw schoenen. Begin bij de zijkanten, aan het tussenleder, en wrijf heen en weer, zonder teveel druk te zetten.

Het is aangeraden om een was te gebruiken in dezelfde kleur als het leder van uw schoenen.

Wanneer uw schoenen helemaal zijn ingewreven, laat u ze drogen.

Voor onberispelijke lederen schoenen, tot de zool toe, wrijft u ook de welving van uw schoenen in. Een detail dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

4/ Laat uw schoenen blinken

Zodra de was droog is, borstelt u het leder opnieuw.

Ga er daarna nog eens over met een zachte doek of met opgerolde panty's om uw lederen schoenen te laten blinken.

Wanneer het leder blinkt, laat u uw schoenen nog even drogen alvorens ze aan te trekken.

Op die manier kunnen ze beter tegen het nat en blijft de glans langer.

Leder moet regelmatig onderhouden worden. Door uw schoenen te voeden met een specifieke crème, blijft het leder soepel en houdt de was beter.

5/ Onderhoud van suède (of kalfssuède) schoenen

Deze schoenen moeten geborsteld worden met een zachte rubberen borstel om het materiaal op te ruwen zodat het leder zijn oorspronkelijke fluweelachtige uiterlijk behoudt.

Tegen vlekken kunt u een speciale, zogenaamde suèdegom gebruiken.

Spuit uw schoenen regelmatig in tegen het nat met een daarvoor ontwikkelde spuitbus. Toch wordt het aangeraden om uw suède schoenen niet te dragen wanneer het hard regent.

Bronnen: L’art de se bien chausser – Jean-Jacques Ficat – Ed Milan, Lauer Distribution - http://www.t-chaussure.fr, Informatie AVEL - Saphir Médaille d’or.

expand_less

Account aanmaken

Nieuw account

Heeft u al een account?
Log in plaats daarvan in Of Wachtwoord resetten